Livet är orättvist

Nu har vi varit våra första dagar på jobbet. Det började med att vi på måndag morgon missade bussen som tar oss till jobbet. Vi stog och väntade på vad vi trodde var rätt upphämtningsplats, men några minuter efter avtalad tid kom det ingen buss. Vi bestämde då att vi skulle ringa busschauffören. Mr Lim. Det förvånade oss att det i telefonen svarade en herre som till hälften pratade någon sorts engelska och den andra hälften något oförståeligt pladder, troligtvis kinesiska. Vi förstod knappt vad han sa och vi tror att han tyckte att vi var dumma i huvudet. Men vafan, har man engelska som modersmål ska man väl kunna kommunicera på det språket också, eller?
 Vi fick ta en taxi.
Idag hittade vi på bussen i alla fall. Varje morgon är vi tvungen att korsa hela Singapore för att komma till jobbet. Det tar strax över en timme. Singaporeaner har visst en förmåga att bygga om överallt och efter alla dessa mil vi åkt i buss, MRT (tunnelbana typ) och taxi har vi kommit fram till en sak. Alla vägarbetare är Indier. Okryddat. Singapore domineras nämligen av två raser av människor: kineser och indier och uppdelningen av arbete verkar ganska självklar. Indier är vägarbetare och kineser resten.
På arbetet har vi fått ett uppdrag att förbättra deras ordersystem. Hur smarta tror dom att vi är? Vi får då sitta och titta på när två personer sitter vid datorn och smattrar på tangenterna samtidigt som de försöker berätta med deras alldeles för tysta och kinesbrytande röst vad de gör. Det får jag (Thomas) och Fredrik göra medan Ida och Stina får sovmorgon, åka på kundbesök, bli bjuden på mat, se en massa tuffa maskiner, få mat igen samt stå och skratta åt oss i flera timmar. Rättvist...
Nu har vi börjat tröttna på damerna som bara springer runt och inte gör något vettig samt tabbar sig i tid och otid. Vi skäms faktiskt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jomen eller hur! Tänk vad glada ni är att ni har oss ändå :D godnatt, vi syns imorron halv sju utanför er, då vi ser fram emot ännu en dag! ;)

2009-09-29 @ 17:27:54
URL: http://isisingapore.blogg.se/
Postat av: Emilia

Bert! Imorgon ska jag boka intensivkurs till i början av december. Så då får du ligga i med körkortet när du kommer hem om du ska vara först bland kidsen. Hoho!

2009-09-29 @ 19:02:20
Postat av: Moster Sanna

Det är klart som tror ni är skitsmarta, det tror jag med, det där fixar ni!

Vad säger alla där om din blonda kalufs då?

2009-09-30 @ 21:29:50
Postat av: Thomas

De har faktiskt inte sagt nagonting om oss. De ar nog ganska vana att se svenskar, eftersom det redan jobbar 2 st har

2009-10-01 @ 05:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0