Some fakta

Tankte bara ta tillfallet i akt att beratta lite om vad vi lart oss om Singapore sahar langt. Forresten, bokstaven vars engelska oversattning ar "river" och dess tva kompisar finns inte pa detta tangentbord, bara sa att ni vet. Hursomhelst, Singapore ar en stor stad/litet land som det tar ungefar en timme att korsa fran ostkusten till vastkusten. Det vanligaste fardmedlet i Singapore ar MRT, vilket ar som en tunnelbana fast utan tunnel, darefter ar det buss. Vilka tider dessa gar ar svart att saga men oavsett vilken tid du gar till en hallplats behover du inte vanta speciellt lange innan de kommer. Bilar finns det manga av i Singapore dock ar det fa procent av befolkningen som har tillgang till bil da det ar sa pass dyrt. Enligt vara arbetskamrater kostar det mellan 100 000 och 200 000 Sdollar att skaffa bil vilket motsvarar 0,5-1 miljon kronor och da ar det ingen Ferrari du far utan snarare en Toyota eller en Volvo. Att aka MRT kostar ungefar 1 Sdollar per resa, sa det ar kanske inte sa konstigt varfor manga valjer detta komfortabla alternativ.
Den "vanliga" maten i Singapore bestar oftast utav indisk eller kinesisk mat, vilket t.ex.kan innebara kyckling med ris eller nudlar med seafood. Jag (Fredrik) och Thomas kanner oss lite aventyrliga och provar det mesta av vad gatkoken har att erbjuda, dock ej "chicken stomach content soup"... Matstallena ser ungefar ut som det gor pa gallerian nian med skillnaden att det ar ute och koken ar mycket mindre (kan lagga upp en bild pa det sen).
Maten ar billig har i Singapore, en tallrik med kyckling och ris kostar max 3 Sdollar och drickan, som man far kopa fran ett annat stalle, kostar runt 1 Sdollar.
En annan observation som vi gjorde pa ett kopcenter igar var att de som bor i detta land tycker om tv-/dataspel. Kopcentret hade en egen vaning med bara tv-/dataspel och de som spelade var sa inne i spelandet att de lade inte ens marke till oss vilket ovriga befolkningen inte har nagot problem med... 
Nu ar det dags att aka och kaka nagot saftigt och spicy.

Kommentarer
Postat av: birgitta

hoppas att allt är väl. Kände ni av jordskalvet som var på Sumatra? Här är allt väl.

2009-10-01 @ 13:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0