Sista dagen

Hejsan!
Idag ar det sista dagen pa jobbet och det kanns nastan lite sorgligt. For att lindra denna sorg far vi tanka pa den skona semesterveckan som ligger framfor oss, dryga 30 grader, sol, fin strand, bada, snorkla lite och ha det allmant gott. Men jag ar saker pa att ni har det bra hemma i det exotiska oktobervadret ocksa.

Igar var det en ganska spannande dag, atminstone kvallen. Istallet for att aka hem som vanligt efter jobbet foljde vi med Irene och John ut for att kanna pa lite av "the Singaporean flavours". En ganska rolig sak hande i bilen nar vi akte till Chinatown, dar vi skulle spendera kvallen. Sahar var det: Nar vi aker genom stan berattar John och Irene lite om byggnaderna langs vagen och vi sitter bak i bilen och lyssnar intresserat. Plotsligt nar vi aker forbi det nya hotellet vid casinot, som haller pa att byggas, utbryter jag, Thomas och John ett "wooooooooooooohhhhhh". Irene tittar lite konstigt pa oss och fragar "you think the hotel is that stunning?", vi tre borjar da skratta for vart "wooooooooooooohhhhhh" vart inte at hotellet utan at Ferrarin som precis korde om oss.
Det nya hotellet  Chinatown kvallstid

Nar vi kom fram till Chinatown gick John och letade reda pa ett stalle dar vi kunde prova lite lokal mat.
Har ar maten vi at och det vi drack dar:

  • Sockerrorsaft
  • Friterat flask med gronsaker
  • Stora rakor
  • Hor Fun (nudlar och grejs)
  • Svartpepparkrabba
  • Orm- och grodkott

Efter denna maltid med mycket prat och skratt kom vi till det vi vantat pa i fyra veckor nu, durianerna. Vi kande hur adrenalinet borjade pumpa och alla sinnena var pa helspann nar John valde ut en lamplig durian. Nej, sa var det inte riktigt, vi var ratt coola faktiskt och snarare forvantansfulla an radda for denna taggiga frukt. Allt illa vi hort om durianer var som bortblast nar vi tog forsta tuggan, det var ju faktiskt ratt gott. Inte alls ackligt som vi hade trott men ganska skumm konsistens hade den. Irene och John blev mycket stolta over oss som at alla dessa lokala delikatesser med sadan aptit och utan att rynka pa nasan.
Durian

Nasta sak att prova blev BBQpork, vilket var gott sa vi fick med lite extra hem sa att vi kunde ha det pa frukostmackan. Sen var dagen slut och vi blev skjutsade hem for att packa vaskorna infor Tioman.

Lagger upp lite blandade bilder fran resan sahar langt.

                 Ar det nagot ni undrar om bilderna ar det bara att fraga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0