Tioman Island

Hejsan!
Har checkat runt lite på internet vad Tioman Island egentligen är för ställe och vad man kan göra där. Tydligen är Tioman Island en vacker drakprinsessa som för längesen skulle flyga från Kina till Singapore för att träffa sin drakprins. På vägen hittade hon en plats med kristallklart vatten som hon beslutade sig att söka tröst hos. Helt förtrollad av platsens charm bestämde hon sig för att stanna kvar, och där ligger hon än.

Tioman är en ganska stor ö dar större delen av ytan ar täckt av regnskog men det finns även flera strander där. I regnskogen bor det många olika djur t.ex. jätteekorrar, varaner, apor, mushjortar och lustigt nog vandrande kattfiskar. Det verkar även finnas en hel del stora råttliknande djur så Stina får väl se upp vart hon satter fötterna. 


Gunung Daik Bercabang Tiga, lokalt namn för ön, är omgiven av flera korallrev som ska vara mycket fina att snorkla och dyka runt. Bl.a. ska det finnas revhajar, stingrockor, nemofiskar, muränor och massa andra roliga grejer man kan bada med. Snorkla tänker vi göra och jag är lite sugen på att ta dykarcertifikat också men vi får se hur det blir med det.


Berjaya Air, som vi flyger med till Tioman, har inte så stora flygplan och det känns lite som "doktorn kan komma" när man kollar på planet vi ska åka med.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Doktorn kan komma, nej utan Luften hjältar.

2009-10-14 @ 08:08:26
Postat av: Fredrik

Aha, ar det dar "luftens hjaltar"? Vi hittade bilden pa Berjaya Airs hemsida :/

2009-10-14 @ 08:32:45
Postat av: Magnus

Ja, men OMFG ROFLMAO. Lyssna pa mor din, det dar ar Luftens hjaltar !



Btw, ta dykarcert. Sa jaavla coolt, lovar dig ! Bland det roligaste man kan gora ar just att dyka :)

2009-10-14 @ 20:28:21
Postat av: stina

jaja ;) men om dom ar stora borde det vara lugnt... fast tveksamt med tanke pa alla cyklister, hmm.

2009-10-15 @ 10:24:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0