47 dollar senare...

Idag är det lördag. Det var fredag igår.
Igår efter en väldigt slitsam dag på arbetet bestämde vi oss för att hitta på nåt skoj. Det blev att jag(Thomas), Fredrik och fruntimren lokaliserade oss i vår lägenhet för att chilla, äta chips och bestämma oss var kvällen skulle sluta. Efter några timmars funderande kom vi fram till: inte ett skit. Vi blev då desperata och vi ringde en taxi och sa att han skulle dumpa oss någonstans där det var röj. Vi hamnade då vid Clarke Quay. När vi väl kom dit var det fullt med folk överallt. Vi kom då snabbt fram till att vi inte var ute i god tid. Efter några minuters letande efter ett place att spendera kvällen på hamnade vi till slut på nåt konstigt matställe. Det är här det roliga (a la Fredrik) börjar. Vi slog oss ner vid ett bord för att ta en törstsläckare när Fredrik får för sig att beställa den billigaste måltiden på menyn. Han fastnade för Chili Crab som enligt menyn kostade 5 S$ (ca 25 kr). Efter några minuter kommer servitören ut till oss och visar upp en helt levande krabba och pladdrade på med sin tysta otydliga engelska. Fredrik lyssnade lagom mycket och svarade artigt "yes" på servitörens frågor. Vi började då ana att någonting oväntat kommer att ske. Och så rätt vi hade. Efter ytterligare några minuter kommer servitören med en stor tallrik tillagad krabba som mer liknade delikatess än det billigaste på menyn. Fredrik frågar då med viss oro i rösten om det verkligen kostar 5 $ varpå servitören svarar "Nej, 40 $"(ca 200 kr). Jag och Ida börjar då skratta som tusan medan Fredrik berättar om sitt missförstånd för servitören och försöker att avbryta beställningen. Det gick dåligt. Han försöker då diskutera fram ett förmånligare pris vilket också misslyckas. Han får då glatt äta upp krabban och lätta lite på trycket i plånboken. Det visade sig sedan att maten kostade hela 47 $ eftersom de inte hade räknat med skatt i priset.
Ägd. Nu blir det snåla sista veckan.
Vi åkte sedan hem och kollade på film istället. Alla somnade dock efter 5 min som vanligt.

Idag däremot passade vi på att äta något mycket mer prisvärt. Det blev en Mega Mac meny med up-size. Det innehöll hamburgare med fyra(!) st burgare i, stor pommes och stor läsk.

Hela kalaset gick på motsvarande 40 kr och ser ut såhär:

  
Smaskens


Kommentarer
Postat av: mamma

Hoppas att det var gott!

2009-10-17 @ 17:40:26
Postat av: Ida

Ja Fredrik fick ju sin krabba iaf. Men lite dalig ursakt att han tyckte att Ben och Jerry glassen var for dyr och inte vart pengarna. For det var ju krabban, eller? Haha, en handelse som inte kommer glommas bort :P

2009-10-19 @ 08:27:58
URL: http://isisingapore

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0